JA slide show
aerophoto

Η  ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε το 2009 και ο σκοπός της είναι η καλύτερη και ταχύτερη  επαφή με όλους  τους συγχωριανούς  μας και ιδίως με τους απόδημους .Σκεφτήκαμε ότι μέσα από το διαδίκτυο επιτυγχάνεται καλύτερη επικοινωνία χωρίς χρονικούς περιορισμούς...... Διαβάστε περισσότερο

imagess

Μήνυμα Δ.Σ.

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Τραγουδιού, είναι ένας θεσμός, που ο εθελοντισμός, το μεράκι και η αγάπη για την παράδοση κάποιων ανθρώπων το κάνει πρωτοπόρο σε τοπικό επίπεδο και το κατατάσσει σε υψηλή θέση. Αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του Συλλόγου μας με Πανελλήνια ακτινοβολία, πράγμα που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους.

Ξεκίνησε την πορεία του το 1995 με πενιχρά μέσα και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Με την συμπαράσταση όμως της τοπικής κοινωνίας, κατάφερε να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια και σιγά σιγά με υπομονή, επιμονή και αγάπη για τον τόπο μας και την παράδοσή του, έφτασε στη σημερινή του μορφή.

Στα χρόνια που πέρασαν έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 150 σύλλογοι, από την Ελλάδα, την Κύπρο και τι εξωτερικό με πάνω από 4.200 χορευτές. Πάνω στην εξέδρα, που άλλαξε ριζικά σκηνικό περισσότερες από 6 φορές, επιδείχθηκαν υπέροχες φορεσιές, αναβίωσαν έθιμα απ’ όλη την Ελλάδα που κάλυπταν τον κύκλο της Ζωής του Ανθρώπου και είδαμε χορούς από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας, από τη Θράκη ως την Κρήτη και την Κύπρο κι από τη Φλώρινα μέχρι τα Δωδεκάνησα και φυσικά τον Πόντο, την Μ. Ασία και την Καππαδοκία, τις χαμένες πατρίδες.

Με άλλα λόγια πάνω απ’ αυτήν την εξέδρα παρέλασε όλη η πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας, που ο λαός μας κουβαλάει μέσα στην ψυχή του βαθειά ριζωμένη χρόνια και χρόνια.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, πιστός στις αρχές του για διάσωση και διάδοση της παράδοσης και της κουλτούρας μας στη νεότερη γενιά, προσκαλεί όλους να συμμετέχουν σ’ αυτήν την εκδήλωση που λέγεται ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ και να διασκεδάσουν μαζί μας.

 

ΜΕΝΟΥ 2

 ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ 

H ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ 

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ_ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ_Δ.Σ

HMEROLOGIO SYLLOGOY 2024

Με όμορφες φωτογραφίες από τις δράσεις

και τις εκδηλώσεις μας είναι διανθισμένο 

το ημερολόγιό μας για το 2024. 

Για νατο προμηθευτείτε μπορείτε να

απευθύνεστε στα μέλη του Δ.Σ. και 

στο καφενείο του κ. Ντεφίδη.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 

ΑΦΙΣΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2024

 

 

 


 

 

 Γίνε συνδρομητής-
Μάθε τα νέα του
τόπου σου
01 04 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ 
ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
 
anoixi
Από σήμερα  ξεκίνησε
η άνοιξη. Ας την
υποδεχθούμε με τους 
στίχους του εθνικού 
μας ποιητή Κ. Παλαμά:
Θα λιώσ’ η άνοιξη τα χιόνια,θα φέρει άνθη κι ευωδιές,στα σπίτια μας τα χελιδόνιακαι την αγάπη στις καρδιές.
 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα14
mod_vvisit_counterΧθές124
mod_vvisit_counterAll257913