JA slide show
aerophoto

Η  ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε το 2009 και ο σκοπός της είναι η καλύτερη και ταχύτερη  επαφή με όλους  τους συγχωριανούς  μας και ιδίως με τους απόδημους .Σκεφτήκαμε ότι μέσα από το διαδίκτυο επιτυγχάνεται καλύτερη επικοινωνία χωρίς χρονικούς περιορισμούς...... Διαβάστε περισσότερο

imagess

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ξεκίνησε την πορεία του το 1995 όταν μια ομάδα νέων ανθρώπων με όρεξη και μεράκι για δουλειά, αλλά και αγάπη για την παράδοση της Θράκης και της Ελλάδας γενικότερα ξεκίνησαν αυτήν την εκδήλωση με πολλές δυσκολίες. Με όπλο τους την υπομονή, τη θέληση και πολλή δουλειά και με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας κατάφεραν να αναδείξουν αυτήν την εκδήλωση σε θεσμό με Πανελλαδική ακτινοβολία και φυσικά την κορυφαία του Συλλόγου μας, μια σημαντικότατη παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.

Είναι ένα Φεστιβάλ χορών, τραγουδιών και μουσικής και συμμετέχουν χορευτικά σχήματα και χορωδίες απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και ελληνικοί σύλλογοι του εξωτερικού. Κάθε χρόνο, 400 περίπου χορευτές ενώνουν τα χέρια τους και τις ψυχές τους, εδώ στην Άνθεια σ’ αυτήν την μεγάλη γιορτή της Παράδοσης.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, οι φιλοξενούμενοι ξεναγούνται σε χώρους ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξία (Δέλτα του Έβρου ποταμού, δάσος Δαδιάς, αρχαιολογικός χώρος Μεγάλης Δοξιπάρας-Ζώνης κ.τ.λ.), ενώ παρακολουθούν και διαλέξεις σχετικά με τον πολιτιστικό πλούτο της Θράκης (παρουσίαση φορεσιών δρώμενων, αναφορά στην ιστορία της Θράκης κ.τ.λ.), ώστε στις λίγες μέρες που μένουν κοντά μας να σχηματίσουν σφαιρική άποψη για τον τόπο μας και να σταματήσουν να θεωρούν τη Θράκη, τόπο εξορίας και 1 καρφίτσα στον χάρτη. Επίσης ο χοροδιδάσκαλός μας, είναι διαθέσιμος σε όποιον σύλλογο εκδηλώσει ενδιαφέρον, να διδάξει Θρακιώτικους χορούς.

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και τραγουδιού παίρνει νέα διάσταση κάθε χρόνο και ο ρόλος του επανεκτιμάται. Οι στόχοι που φιλοδοξούμε να πετύχουμε είναι:

  • ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. Μέσα από το θεσμό, προσπαθούμε να ενημερώσουμε και να παρουσιάσουμε τις φυσικές ομορφιές και την πλούσια παράδοση, αλλά και τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της Θράκης μας.
  • ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. Τα ήθη, τα έθιμα και τα δημιουργήματα του πολιτισμού ήταν πάντα τα ισχυρότερα όπλα του Ελληνισμού.
  • Η ΕΠΑΦΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Χρέος όλων μας, κυρίως όμως της νεότερης γενιάς είναι η διατήρηση της ταυτότητάς μας και του Πολιτισμού μας.
  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ αλλά και επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των συλλόγων σε όλα τα επίπεδα.
  • ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΙΝΗΤΡΟ στην τοπική κοινωνία να εργαστεί για την προβολή του τόπου της με όποιον τρόπο μπορεί.

Για μας ο χορός δεν σταματά στο επίπεδο του θεάματος, αλλά αρχίζει και τελειώνει με τη χαρά, που νοιώθουν οι χορευτές. Κι αυτήν τη χαρά προσπαθούμε να τη μεταφέρουμε στο επίπεδο της διαρκούς συμμετοχής λέγοντας σ’ όλους, ότι η θέση του χορού είναι μεν στην «πίστα» αλλά και στο σπίτι, στο δρόμο, στη ζωή. Ο χορός είναι πρό(σ)κληση. Επισκεφτείτε την Άνθεια και παρακολουθήστε το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Τραγουδιού το δεύτερο Σαββατοκύριακο κάθε Ιούλη.

ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ . . .

Οι Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε videos:

1) 21 Φεστιβάλ 2016 - Εθιμο της Καμήλας

2) 17 Φεστιβάλ 2011

3) Ερασιτεχνικό video 2011

 

 

 

ΜΕΝΟΥ 2

 ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ 

H ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ 

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ_ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ_Δ.Σ

HMEROLOGIO SYLLOGOY 2024

Με όμορφες φωτογραφίες από τις δράσεις

και τις εκδηλώσεις μας είναι διανθισμένο 

το ημερολόγιό μας για το 2024. 

Για νατο προμηθευτείτε μπορείτε να

απευθύνεστε στα μέλη του Δ.Σ. και 

στο καφενείο του κ. Ντεφίδη.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 

ΑΦΙΣΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2024

 

 

 


 

 

 Γίνε συνδρομητής-
Μάθε τα νέα του
τόπου σου
01 03-ΜΑΡΤΙΟΣ 2024 cmyk
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ 
ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
 

 

 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα74
mod_vvisit_counterΧθές138
mod_vvisit_counterAll252979